Bestik til hverdag og fest

Til ethvert opdækket bord er et flot bestik med gode skafter helt afgørende. Hvad enten det er til morgenmaden, aftensmaden eller middagsselskabet, så har vi brugbare bestiksæt til enhver smag og stil. Bestik er en vigtig del af madoplevelsen, så uanset om der er saftige bøffer, grøntsagssuppe eller lagkage på menuen, så har vi helt sikkert det rette bestik til dig.

Hos Grydeguru.dk finder du et stort udvalg af bestik til hverdag og fest samt grillbestik fra alle de populære mærker som Eva Solo, Georg Jensen, Gense, WMF, Zwilling og Raadvad.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 93

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 93

Side:
  1. 1
  2. 2

STORT UDVALG AF BESTIK

På Grydeguru.dk finder du et stort udvalg af bestik i alle prisklasser. Hvad enten det skal være det smukke Bernadotte bestik fra Georg Jensen, det lidt billigere bestiksæt til hverdagen fra AIDA eller det robuste grillbestik til både steaks og grillbøffer. Foruden knive og gafler, så har vi også et bredt udvalg af serveringssæt, kageknive, børnebestik, salatbestik, tærteknive, sauceskeer og meget mere.

 

Vi tilbyder hurtig levering og god kundeservice, så spørg os endelig til råds, hvis du er i tvivl om, hvilket bestik du skal vælge eller du mangler et særligt sæt bestik, der ikke lige er at finde på siden, så gør vi alt for at skaffe det hjem til dig.

 

SÅDAN DÆKKER DU ET KORREKT MIDDAGSBORD

Hvordan er det nu lige, at man dækker bord efter de gamle dyder? For mange kan det være svært at huske den korrekte etikette, når det gælder borddækning med stel, glas og bestik til flere retter. Men fortvivl ej, her giver vi dig reglerne for det klassisk opdækket middagsbord.

 

På et elegant middagsbord med bestik til flere retter, skal du lægge gaflerne til venstre for tallerkenen og knivene på højre side med skæret ind mod tallerkenen. Her skal gafler og knive lægges, så gæsterne starter udefra og bevæger sig ind mod tallerkenen i takt med at retterne bliver serveret. Bestikket til forretten lægges derfor yderst, og bestikket til hovedretten lægges inderst.

 

Øverst for tallerkenen skal du lægge dessertbestikket. Her skal dessertskeen lægges med skaftet til højre, mens dessertgaflen skal lægges med skaftet til venstre og tættest på tallerkenen. Hvis du skal servere mere end tre retter, så skal bestik, såsom en hummergaffel, placeres skråt i øverste højre hjørne for tallerkenen. Yderst til højre for tallerkenen skal suppeskeen placeres. En smørkniv placeres på brødtallerkenen, men med skæret væk fra tallerkenen.

 

Så snart bestikket er taget i brug, hører det til på tallerkenen. Vil du signalere, at du er færdig med at spise, så skal kniv og gaffel lægges parallelt og skråt pegende mod højre. Er du ikke færdig med at spise, så lægges kniven med skaftet pegende skråt ned til højre og gaflen skråt til venstre.

 

Når det gælder placering af tallerkener, så er det meget lettere at huske. Her skal tallerkener til forret og hovedret placeres ovenpå hinanden, hvor forretstallerkenen er øverst. Ovenpå lægger du servietten, og til venstre for sætter du sidetallerkenen.

 

Til gængæld kan det være lidt vanskeligere med borddækningen af glas og kopper, der enten skal flugte med bordkanten eller stilles på skrå. Her starter du med at sætte vinglas i den rækkefølge, som vinen skal drikkes, fra højre mod venstre. Dvs. at hvidvinsglasset skal sættes længst til højre, så rødvinsglasset og til sidst dessertvinsglasset. Her sætter du vandglasset til højre for hvidvinsglasset. Efter desserten sættes kaffe- eller tekopper på bordet længst til højre.