Maitre D`Støbejern

Rustikt udtryk, livslang levetid

Går du på opdagelse i Maitre D’ støbejernserien finder du gryder og pander, som du ikke blot kan bruge i din madlavning, men også til servering. 

For eksempel de små mini-kasseroller, der er perfekte, hvis du vil servere suppe eller en lille portionsanrettet simreret ved bordet.

Støbejernet holder på varmen, og det rustikke Maitre D’-design er en fryd for øjnene.

 
Sorter faldende

Tabel Liste

2 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

2 vare(r)

Smukkere, stærkere, støbejern

Disse pander og gryder i støbejern vil få særlige plads i køkkenet og på spisebordet. Med sit rustikke udtryk, sin livslange levetid og vidunderlige stegeegenskaber.

Kan du godt lide at stege og simre, vil du opleve, at Maitre D’ støbejern fra SCANPAN betaler dig tilbage med skønne, smagfulde retter. Støbejern tåler høje temperaturer, så du får perfekt stegeskorpe på din bøf, og rister du svampe undgår du, at de begynder at ’koge’. Støbejern er også perfekt til for eksempel grydebrød.

Passer du på dine støbejernsgryder og -pander, har du tilmed kogegrej der kan gå i arv, og som aldrig svigter dig. Støbejern bliver kun bedre og bedre med årene.

Oliebrænding beskytter overfladen

Der findes flere støbejernsvarianter, der er belagt med emalje, som beskytter støbejernet mod rustdannelse. Emaljen kan imidlertid krakelere – særligt omkring håndtag eller ved pludselige temperaturskift. Derfor er SCANPANs Maitre D’ støbejern fremstillet efter klassiske metoder og uden emaljebelægning.

SCANPANs støbejern gennemgår en særlig oliebrænding, som beskytter overfladen og – ved løbende pleje – giver Maitre D’ støbejernsserien uovertrufne stegeegenskaber.

Brug & Vedligehold

Det anbefales at anvende fedtstof under stegningen, men vent med at komme det på panden indtil lige inden stegningen påbegyndes. Visse typer olie har relativt lavt flammepunkt hvorfor det anbefales at bruge fedtstopper som eks. smør eller kokosolie for at minimere forkulning.

Efter brug stilles panden til side for afkøling, på eks. en rist. Man kan med fordel ”koge panden af” i vand inden opvask.

Vask altid panden af i varmt vand/kogende varmt vand og med en stiv nylonbørste.
Anvend aldrig sulfo/opvaskemiddel da panden steger bedst ved et ”naturligt indhold” af fedtstof.