Pander til induktion

Vælg en pande til induktion som har de bedste stegeegenskaber og som er holdbar. Det er nemlig essensen for os når vi selv vælger pander til induktion, så derfor har vi nøje udvalgt de bedste stegepander som du kan bruge på induktionskomfur her i kategorien. Du finder pander af alle typer, det eneste du kan være sikker på er, at alle panderne her er lavet til induktion. Læs mere om pander til induktion i teksten under varerne.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 127

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 127

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pander til induktion

Har du induktionskomfur skal du være opmærksom på at de pander du vælger, faktisk også kan bruges kan bruges til induktion, læs herunder. Har du netop fået nyt induktionskomfur kan du altså risikerer at skulle udskifte alle dine stegepander, hvilket vi naturligvis gerne hjælper dig med.

 

Kort fortalt om induktion: Den nemmeste måde at beskrive indultion på er ved at det er en slags magnetisk varme. Under glaspladen på induktionskomfuret sidder en induktionsspole som danner et magnetfelt. Når du sætter en magnetisk pande på komkuret vil de magnetiske hvirvelstrømme opvarme panden. 

 

Tjek om din pande kan bruges til induktion: Det er nemt at tjekke om din pande kan bruges på induktion eller ej. Du skal nemlig bare tjekke om undersiden af din pande er magnetisk. Er din stegepande magnetisk, kan den bruges på induktionskomfur.

Materialer som altid kan bruges på en induktionskogeplade er jern, emaljeret jern (hvis der er en kerne af jern i bunden), samt visse pander i rustfrit stål. Men det vil altid stå oplyst i varebeskrivelsen om panden kan bruges til induktion.

 

Vælg bedste pande til induktion

Uha! Det er et lidt farligt spørgsmål at skulle besvare hvilken pande der er bedst til induktion. For hvilken pande man skal vælge afhænger af maden som skal laves på, og ikke mindst hvordan panden behandles. Men naturligvis kan vi komme med et kvalificeret bud på den bedste pande til induktion sådan mere generelt set.

Grundet de særlige evner for panden hurtig at blive varm på induktion, anbefaler vi at du vælger belægning ud fra hvor grundig du er. Hvis du er typen som glemmer at du har tændt for panden på komfuret, så kan vi bedst anbefale at du vælger en pande med keramisk belægning. Dette er nemlig den mest hårdføre belægning der findes, hvis den samtidig skal være non-stick.

Som alternativ kan vi absolut også anbefale pander uden belægning til induktionskomfur. Disse pander tåler nemlig meget mere varme og er derfor ikke så sårbare overfor den hurtige opvarmning der sker ved indukton.

Hold altid øje med din stegepande på induktion! For at sikre levetiden på dine pander som bruges på induktionskomfur skal du altid huske at holde øje med din pande når du har tændt. Tænd i øvrigt altid på mere end 2/3 af max-temperaturen på dit komfur, da du eller risikere at panden bliver overophedet, hvilket kan gøre panden skæv, ødelægge belægning og gøre den brændes af.

 

Hvorfor vælge induktion?

Der er flere gode grunde til at vælge induktionskomfur. Det mest oplagte for de fleste i deres valg af induktion er, at opvarmningen sker utrolig hurtigt. Da selve kogepladen ikke skal varmes op, men det magnetiske felt i kogepladen i stedet udelukkende opvarmer stegepanden, vil du opleve at din induktionsstegepande bliver varm på ingen tid.

Derudover får du en mere energivenlig varmkilde da der netop ikke skal bruges inergi på at opvarme kogepladen, og grundet at stegepanden opvarmes lynhurtigt. Det betyder at du hurtigere får panden varm, og desuden ikke oplever at hele komfuret bliver varmt. Det skal dog siges at komfuret naturligvis delvist opvarmes af den varme som panden afgiver.

Vi vil dog anbefale at du har dét i tankerne, at når en induktions pande bliver hurtig varm, så er chancen for at overophede panden også større. Derfor anbefaler vi at du vælger induktions pande uden belægning, eller med en særlig varmebestandig belægning som f.eks. keramisk belægning eller induktionspander med varmekontrol.