Pander | Steg mad i en god pande

Hos GrydeGuru.dk finder du et bredt udvalg af pander i alle prisklasser. En pande er et uundværligt køkkenredskab som de fleste bruger i den daglige madlavning, men der er faktisk rigtig stor forskel på stegepander. Uanset om du søger du en pande til at stege bøffer, eller en pande til at lave røræg eller måske en pande til at gå i ovnen, så kan vi hjælpe med et godt valg. Filtrér gerne ud fra varmekilde da ikke alle stegepander kan bruges til induktion. Tag et kig rundt i kategorien og spørg os gerne om valg af pander.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 498

Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 498

Hvad er en god pande?

Det er et spørgsmål i ofte får stillet, og det er faktisk sværere end som så at svare på. Optimalt set valgte man en pande ud fra det mad som man skal stege. Det vil sige at du kunne have én pande til mad som nemt brænder på såsom æg og fisk, og en anden pande til når du skal stege en god bøf.

Det er dog klart at vi jo ikke kan have forskellige pander til alt forskelligt mad vi skal lave, så derfor er det bedste valg i virkeligheden at vælge en god blanding af pandetyper. Herunder har vi nævnt det komplette pandesæt vi selv har hjemme i skuffen - i prioriteret rækkefølge, så du kan starte fra toppen og øge udvalget af stegepander hjemme i skuffen, løbende.

  • Pande med belægning på 20cm, 24cm og 28 cm. Disse 3 størrelser sikrer at du har en perfekt pande til den daglige madlavning.
  • Grill pande, pande uden belægning eller pande med keramisk belægning. Det er naturligvis til at lave den mad som kræver hård varme, såsom bøffer.
  • Sauterpande med låg. Lav de bedste gryderetter, kødsovs og lignende i en sauterpande.
  • Wok. For mange er en wok ikke det oplagte førstevalg, men du kan lave fantastisk mad (nemt, hurtigt og sundt) på en wok.

 

Pander bedst i test

Det er  efterhånden svært at undgå diverse test af produkter, men vi vil absolut anbefale at du læser hvad der står om testen, og ikke bare i testen. Men når det er sagt så holder vi altid selv øje med om der er pander bedst i test. Er der relevant information at hente i en test af stegepander, så tager vi denne information med ud til det pågældende produkt. Vi tager iøvrigt i lige så høj grad stilling til pander bedst i test som til de pander som måtte være dårligst i test.

Når vi læser om pander bedst i test så kigger på testen med forbrugerens øjne. For os nytter det ikke noget at en pande vinder ud fra nogle professionelle synspunkter som i bund og grund ikke øger kvaliteten for forbrugeren. Derfor går vi altid kritisk til værks omkring disse test, og vi kigger naturligvis også ind i afsenderen af testen.

Med andre ord er pander bedst i test altså noget som du kan stole på, såfremt du ser informationen på GrydeGuru.dk. Vi kan naturligvis også selv finde på at lave en test, men det vil fremgå hvis det er en vare vi selv har udvalgt til test og selvfølgelig fremlægge kriterierne for testen.

 

Fordele non-stick pander

Der findes naturligvis både fordele og ulemper ved at vælge pander med non-stick belægning.Fordelene kan i mange tilfælde være åbenlyse, og disse er da også en god forklaring på hvorfor der i dag sælges flest non-stick pander. Men spørgsmålet som kan være værd at stille - er en non-stick pande altid en fordel?

Åbenlyse fordele ved non-stick stegepander

  • Non-stick belægning gør det sværere at brænde maden på.
  • Nemmere at lave fedtfri stegning.
  • Det er nemmere at rengøre stegepanden efter brug.

Men er disse 2 fordele altid det bedste valg for dig? Faktisk ikke. En non-stick stegepande er det bedste valg når du skal stege sart mad, hvilket kan være fisk, æg og lignende. Disse madvarer har nemlig nemmere ved at brænde sig fast på stegepanden såfremt den ikke har non-stick belægning.

Skal du for eks. stege en bøf, svitse grønsager hårdt eller bruge stagepanden i en meget varm ovn (over 250 grader), har du enten ikke brug for non-stick effekten på panden og ellers kan den direkte gå i stykker af det.

I dag findes der dog en del mere hårdføre belægninger på stegepander. Mest oplægt at nævne er den keramiske non-stick belægning som både tåler høj varme, tåler metalredskaber og er nemme at rengøre.

Husk at stege ved middel varme

Ved gryder og pander med non stick-belægning anbefaler vi, at man ikke steger ved for høje temperaturer. Overophedning kan nemlig resultere i, at belægningen forringes eller helt bliver opløst af den høje varme. Derfor bør man ikke skrue højere op end 2/3, når man steger på en gryde eller pande med belægning.

 

Fordele ved stegepander uden belægning

En klar fordel er at en stegepande uden belægning er mere hårdfør. Den tåler simpelthen en hårdere behandling fordi man ikke skal tage højde for en belægning. Du kan bruge både metalredskaber, træredskaber og plastredskaber på dem. 

Åbenlyse fordele ved pander uden belægning

  • Mest hårdføre pander som tåler stort set alt.
  • Lang holdbarhed 

Du vil være nødsaget til at bruge fedtstof på en pande uden belægning, hvilket jo i sig selv ikke skal lyde som en ulempe. Det er blot for at fortælle at en sådan stegepande med stålbund nemt kan brænde mad på, særligt hvis man ikke benytter fedtstof ved stegning.

Når en stegepande uden belægning er nævnt som at have lang holdbarhed skyldet det, at en belægning går i stykker med tiden. Belægningen bliver simpelthen slidt og hvor hurtigt det sker afhænger af hvordan panden behandles. Belægningen kan brændes af eller du kan komme til at bruge metalredskaber på, og det nedsætter holdbarheden.

 

Konklusion: Stegepander med eller uden belægning?

Har du læst ovenstående vil du også se, at en fordel for den ene, ikke nødvendigvis er en ulempe for den anden. Derfor er den endelige konklusion (og derved vores råd) faktisk altid, at du har stegepander både med og uden belægning derhjemme. På den måde sikrer du at du har stegepander som er bedst til den mad du netop står og skal stege.

Der er ingen tvivl om, at uanset hvilken pande du beslutter dig for at bestille, så får du fat i et kvalitetsprodukt ud over det sædvanlige. Vi forhandler kun pander fra gode og anerkendte brands, der helt sikkert vil leve op til dine forventninger til både kvalitet og design. Hos GrydeGuru.dk forsøger vi desuden altid at levere dine varer i løbet af kun 1-2 hverdage, ofte med mulighed for meget billig eller helt gratis fragt. Det bliver altså ikke meget nemmere at erhverve sig en ny pande til køkkenet.