SABATIER

Sløve køkkenknive gør ikke kun arbejdet i køkkenet langsommere. Du skal også bruge flere kræfter på at skære råvarerne over. Derfor er der større risiko for, at kniven smutter for dig. En god kniv til køkkenet er altså vigtig for både dig, der laver mad derhjemme, og for den professionelle kok.

En Sabatier kniv kan derfor betale sig. Især hvis du vælger fra brandet Lion Sabatier. Her får du nemlig håndlavede knive med klinger i rustfrit stål. Det stærke materiale er ekstremt modstandsdygtigt over for korrosion og andre påvirkninger.

Dermed kan Lion Sabatier knive gøre dit skære- og snittearbejde i køkkenet til en sand fornøjelse. Og du kan heldigvis finde flere af dem her hos os. Hvad enten du søger en god brødkniv, urtekniv eller allround kokkekniv.

Læs mere om det Sabatier herunder. Vi giver også gode råd om, hvordan du bedst passer på dine Sabatier knive.

Sorter faldende

Tabel Liste

11 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

11 vare(r)

Lion Sabatier: Håndlavede og franske knive

Sabatier er gennem tiden blevet et navn, der for mange er forbundet med ikoniske knive. Men hvis du ønsker de rigtige og originale klinger, skal du være opmærksom. Mange forskellige – og ofte billige – producenter deler nemlig navnet.

Det er dog selve Lion Sabatier med løven, du skal kigge efter. Her får du den originale og bedste kvalitet. Brandet stammer fra den franske by Thiers og blev registreret som det første Sabatier-varemærke allerede i 1812.

Knivenes klinger er fremstillet af rustfrit stål og med et højt indhold af kul. Disse valg gør, at stålet får en særlig hårdhed og er let at skærpe. Samtidig har Lion Sabatier fokus på, at knivene skal ligge godt i hånden, når du snitter og skærer med dem. Selv efter et par timers brug.

Med knive fra Lion Sabatier kan du derfor være sikker på at have skarpe køkkenredskaber i mange år fremover. Kig for eksempel efter en Ideal kokkekniv eller en model i lyst oliventræ fra Ideal Provence-serien. Ønsker du flere, har vi også Sabatier knivsæt.

 

Sådan holder du dine Sabatier knive skarpe

At lave mad kan være en sand fornøjelse, hvis du bruger skarpe knive. Men hele oplevelsen kan også let blive ødelagt. Behandler eller bruger du knivene forkert, bliver klingerne hurtigere slidte.

Du bør derfor altid opbevare dine Sabatier knive på et sikkert sted. Sæt dem for eksempel op på en magnetliste. Et alternativ er en knivblok eller en skuffe, hvor de ligger opdelt. Det vigtigste er, at dine Sabatier knive ikke roder rundt med en masse andet køkkenudstyr. Så ødelægger du knivsæggen.

Når du bruger knivene, så sørg for at veksle mellem forskellige knive til forskellige mål. Brug din brødkniv til brød og en kokkekniv til kød. Så holder de længere. Du skal altså brugerdem til det, de faktisk er designet til.

Desuden bør du altid rengøre dine Sabatier knive og tørre dem af, når du har brugt dem. Med det samme. Undgå at lade dem ligge beskidte eller våde i længere tid, da de ellers kan få misfarvninger og rust. Til opvasken bør du kun bruge lunkent vand og opvaskesæbe. Hvis du smider den i opvaskemaskinen, så vil de langsomt blive sløve.