KAY BOJESEN

Kay Bojesen er en af 1900-tallets mest produktive kunsthåndværkere, og hans ikoniske træfigurer har pyntet i vores hjem i mange generationer. I stuerne, i køkkenet og ikke mindst på børneværelserne har Kay Bojesens håndværk i bløde former, naturmaterialer og smukke farver inviteret til kreativitet og leg.
Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 90

Side:
 1. 1
 2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-48 of 90

Side:
 1. 1
 2. 2

Figurer til dit indre legebarn

Kay Bojesen var uddannet sølvsmed og designer hos Georg Jensen. Igennem sin karriere har han fremstillet både smykker, kander, pokaler og bestik i sølv. Men da han i 1919 fik sønnen Otto, blev hans eget indre barn vakt til live, og minderne om Kay Bojesens egen barndom kom op i hukommelsen.

I en kælderbutik i Bredgade slap han kreativiteten løs og gav træet personlighed, sjæl og humor. Det resulterede i de figurer, vi i dag kender så godt.

 

Slip fantasien løs og gå på opdagelse i Kay Bojesens kreative samling af håndlavede figurer og brugsgenstande hos GrydeGuru. Af Kay Bojesen figurer findes der:

 • Kay Bojesen abe
 • Kay Bojesen sangfugl
 • Kay Bojesen elefant
 • Kay Bojesen flodhest
 • Kay Bojesen zebra
 • Kay Bojesen hund
 • Kay Bojesen julemand

Flere af modellerne fås i forskellige farver, træsorter og størrelser.

 

Materialer af høj kvalitet

Kay Bojesens figurer er fremstillet i naturlige materialer i form af træ i forskellige sorter. Her er kvaliteten altid i orden, og de bløde, runde former giver figurerne det barnlige udtryk, som taler til både børn og voksne.

 

Design som skaber minder

Livet er langt, og årene går sin gang. Tilbage er alle minderne, som vi knytter til de genstande, vi holder særligt meget af. Eksempelvis den Kay Bojesen abe, der hang over dørkarmen i dit barnsomshjem, og som du en sjælden gang imellem fik lov at lege med. Eller hvad med de Kay Bojesen fugle, I som nybagt brudepar pakkede op dagen derpå, og siden har haft stående i vindueskarmen?

 

En ideel gaveidé

De populære træfigurer fra Kay Bojesen er en oplagt gaveidé til livets store mærkedage. Fejr dåben, konfirmationen, studenterhuen, brylluppet eller den runde fødselsdag med en gave fra Kay Bojesen. På den måde vil minderne aldrig være mere end et øjekast væk.

Giv aben eller fuglen studenterhue på, og forær den nybagte student en personlig gave, som de kan tage med sig ud i livet. Det tidsløse design har holdt siden 1930’erne, og det er stadig lige så smukt og aktuelt i dag.

 

Til årets højtider og mærkedage

I forbindelser med årets højtider er Kay Bojesens designs også en fast del af udsmykningen. Hvem kan forestille sig et påskebord uden de farverige Kay Bojesen sangfugle? Og der er ikke pyntet rigtigt op til jul, før julemanden og nissemor har fået plads på bordet.

Hos GrydeGuru har vi alt, du skal bruge for at dække et smukt bord til højtiderne og livets mærkedage. Find dit nye stel, glas og bestik hos os.

 

Hvem er Kay Bojesen?

Kay Bojesen var faktisk uddannet sølvsmed, hvilket jo virker langt væk fra især i kendte træfigurer. Men det var netop én af de styrker han havde, nemlig at lege med materialer og former. Han blev født i 1886 og døde i 1958 og har i løbet af hans liv sat mange spor, faktisk har Kay Bojesen skabt mere end 2000 designs. 

For Kay Bojesen var det vigtigt at "gode design er noget alle har ret til". Med det mener han naturligvis at hans designs ikke kun skal være tilgængelig for rige eller moderigtige. Nej, et godt Kay Bojesen design skulle være for alle og til alle. Det var også årsagen til at han ikke udelukkende producerede sine designs i sølv som han var uddannet i.