TRYKKOGERE - MERE SMAG TIL DINE SIMRERETTER

Selvom det lang fra er alle danskere, som ejer en trykkoger, så er det ikke desto mindre et fremragende køkkenudstyr. Med en trykkoger bevarer du nemlig altid den gode smag, uanset om du skal langtidsstege en oksesteg, braisere svinekæber eller koge en suppe.

Trykkogere kan klare de fleste opgaver i et køkken til perfektion og på rekordtid. Ved tilberedning af simremad og andre retter, der tager lang tid at tilberede, kan en trykkoger spare dig for 2/3 af din tid og samtidig holde på råvarernes vitaminer, mineraler og aromaer. Derfor er en trykkoger helt perfekt til den hurtige madlavning af alle dine favoritretter.

Hos Grydeguru.dk har vi et væld af trykkogere i høj kvalitet fra alle de kendte mærker som WMF, Funktion og Tefal. Trykkogerne er fremstillet i de bedste materialer, enkle at betjene, nemme at rengøre, udviklet til alle varmekilder og designet i rustfrit stål, hvorfor de passer ind i de fleste hjem og professionelle køkkener.

Sorter faldende

Tabel Liste

15 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

15 vare(r)

Altid gode tilbud på trykkoger

Vi har altid på grydeguru.dk massere af tilbud på trykkoger, og flere størrelser. En trykkoger er en meget klimavenlig måde at tilberede mad på, det er faktisk næst efter rå mad den mest klimavenlige. Grundet det lave eneregiforbrug og korte kogetider vil det sparre naturen for CO2 og dig for mange penge.

Vi tilbyder trykkogere i lige den størrelse og kvalitet, som du ønsker til fornuftige priser, og hvis det du lige står og mangler ikke er at finde i vores udvalg, så skaffer vi det meget gerne hjem til dig.

Hvorfor er en trykkoger så hurtig?

Vand koger ved 100 grader, men kogepunktet ændres under tryk og jo højere tryk, jo højere kogepunkt.
Når trykkogeren arbejder ved fuld tryk, hæves kogepunktet til ca. 120 grader. Det er denne temperaturforøgelse, der er forklaringen på trykkogerens hurtighed i tilberedningen. 

 

Er det sundt at anvende en trykkoger?

Ernæringsmæssigt er det i top at anvende en trykkoger, da kun en meget lille del af mineraler og vitaminer undslipper undervejs. Du kan nu på ingen tid lave en lang række sunde og gode simreretter med mange grønsager, retter som før i tiden tog flere timer.

 

Er det nemt at anvende en trykkoger?

 Det er lige så nemt at tilberede mad som i en almindelig gryde, det smarte er bare at trykkogning reducere tilberedningstiden meget, nogle gange op til 80% af den normale kogetid. Det kræver ingen forudgående "uddannelse" at arbejde med en trykkoger, der er kun nogele ganske få huskeregler som er grundigt beskrevet i brugsanvisningen.

Har du brug for inspiration til gode madopskrifter tilberedt i en trykkoger, så kan vi varmt anbefale Karsten Kroman kogebogs til trykkoger. Kogebogen er fyldt med spændende opskrifter på alt lige fra supper, simreretter og desserter samt tips og tricks til anvendelse af en trykkoger.

Trykkoger kan også anvendes som alm. gryde

En trykkoger kan også anvendes som en almindelig gryde, den bliver først til en trykkoger når håndtaget låses, så længe man ikke låser håndtaget fungere den som alle andre gryder, dog lukker låget helt tætsluttende,  hvilke kan betyde at hvis gryden begynder at koge voldsomt, kan væsken afhængigt af mængden, finde vej ud gennem hovedventilen i håndtaget.

 

Tips & Tricks

Jævning af sauce: Når du har brunet kødstykkerne så drys lidt mel ved og lad det opsuge fedtstoffet inden du hælder væde på, så vil væden være jævnet til en sauce når retten er færdig.
Supper og fonder : Kogning af supper og fonder i en trykkoger, vil vende op og ned på alt hvad du måtte vide i forvejen. for det første går det ekstremt hurtigt ca en tredjedel af den normale kogetid og for andet skal du ikke skumme af. Man skulle tro, at resultatet ville være en noget uklar suppe eller fond, når der ikke skummes undervejs men den "magiske" trykkoger tilbereder dem fuldstændig klare og fine.
Ærter og bælgfrugter: Tørrede ærter og bælgfrugter behøver ikke udblødning i vand, når de bliver tilberedt i en trykkoger. Du skal bare tilsætte det dobbelte mængde vand i forhold til udblødte bønner eller ærter og forlænge kogetiden til det dobbelte.