+45 53534477

Menu

Search

Trykkogere

14 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

14 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Altid gode tilbud på trykkoger

Vi har altid på grydeguru.dk massere af tilbud på trykkoger, og flere størrelser. En trykkoger er en meget klimavenlig måde at tilberede mad på, det er faktisk næst efter rå mad den mest klimavenlige. Grundet det lave eneregiforbrug og korte kogetider vil det sparre naturen for CO2 og dig for mange penge.

Hvorfor er en trykkoger så hurtig?

Vand koger ved 100 grader, men kogepunktet ændres under tryk og jo højere tryk, jo højere kogepunkt.
Når trykkogeren arbejder ved fuld tryk, hæves kogepunktet til ca. 120 grader. Det er denne temperaturforøgelse, der er forklaringen på trykkogerens hurtighed i tilberedningen. 

Er det sundt at anvende en trykkoger?

Ernæringsmæssigt er det i top at anvende en trykkoger, da kun en meget lille del af mineraler og vitaminer undslipper undervejs. Du kan nu på ingen tid lave en lang række sunde og gode simreretter med mange grønsager, retter som før i tiden tog flere timer.

Er det nemt at anvende en trykkoger?

 Det er lige så nemt at tilberede mad som i en almindelig gryde, det smarte er bare at trykkogning reducere tilberedningstiden meget, nogle gange op til 80% af den normale kogetid. Det kræver ingen forudgående "uddannelse" at arbejde med en trykkoger, der er kun nogele ganske få huskeregler som er grundigt beskrevet i brugsanvisningen.

Trykkoger kan også anvendes som alm. gryde

En trykkoger kan også anvendes som en almindelig gryde, den bliver først til en trykkoger når håndtaget låses, så længe man ikke låser håndtaget fungere den som alle andre gryder, dog lukker låget helt tætsluttende,  hvilke kan betyde at hvis gryden begynder at koge voldsomt, kan væsken afhængigt af mængden, finde vej ud gennem hovedventilen i håndtaget.

Tips & Tricks

Jævning af sauce: Når du har brunet kødstykkerne så drys lidt mel ved og lad det opsuge fedtstoffet inden du hælder væde på, så vil væden være jævnet til en sauce når retten er færdig.
Supper og fonder : Kogning af supper og fonder i en trykkoger, vil vende op og ned på alt hvad du måtte vide i forvejen. for det første går det ekstremt hurtigt ca en tredjedel af den normale kogetid og for andet skal du ikke skumme af. Man skulle tro, at resultatet ville være en noget uklar suppe eller fond, når der ikke skummes undervejs men den "magiske" trykkoger tilbereder dem fuldstændig klare og fine.
Ærter og bælgfrugter: Tørrede ærter og bælgfrugter behøver ikke udblødning i vand, når de bliver tilberedt i en trykkoger. Du skal bare tilsætte det dobbelte mængde vand i forhold til udblødte bønner eller ærter og forlænge kogetiden til det dobbelte.