Vinkaraffel

En vinilter er et perfekt køb til en som sætter stor pris på en god iltet og afrundet vin. En vinilter sætter prikken over i'et på din vin. Hos GrydeGuru finder du vinilterer fra forskellige kendte mærker som Georg Jensen, menu og Rosendahl. Nogle viniletre har køleelement indbygget hvilket holder din hvidvin kold i løbet af aftenen. Alle vores viniltere er lavet af glas hvilket giver dem et flot og elegant design om også giver dig mulighed for at følge iltningen af din vin. Vinilterene er i flot design så du kan lade din vin blive i vinilteren eller du kan tage fører den tilbage i flasken.
Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

Dekantering på karaffel

Ved brug af en karaffel opnår man flere ting. Man opnår at fjerne bundfaldet idet der sker en overførsel fra flaske til karaffel. Dekantering er originalt tiltænkt at fjerne bundfaldet men det er også en rigtig god iltnings metode. Det er er en lidt mere avanceret måde, men bliver hurtigt super nemt med en karaffel. Dekanteringen bør startes som tommelfingerregl mellem en halv time og to timer før den skal serveres. Til hvidvin kan man få en karaffel med indbygget køleelement som man kan fryse som kan sørge for at holde vinen kølig imens den står på bordet. 

 

Iltning i glas

Ved iltning i glas opnår du ikke den samme bløde og afrundende smag som du gør ved brug af en karaffel. Du kan med et godt vinglas sagtens ilte din vin ved at svinge glasset forsigtigt. Men en rigtig iltning sker ved brug af en vin karaffel. Mange åbner også vinen lidt før og lader den stå i flasken et stykke tid. Dette giver desværre kun mulighed for at lidt at vinen bliver iltet og man opnår ikke samme lækre smag af aromaer og blødhed som man gør ved at ilte ved brug af karaffel.