Sådan anvender du en saftkoger

Når du skal lave din egen hjemmelavet saft, kan du med god succes anvende en saftkoger. Saftkogeren er i tre dele, den nederste del, vi kan kalde den for gryden, fyldes helt op med vand, dernest sætter du delen med slangen ovenpå.
Så fylder du delen med huller i bunden godt op med de bær du ønsker at lave saft af, større frugter som f.eks. rabarter skæres i mindre stykker, sæt låget på saftkogeren, sæt klemmen på slangen og skru helt op for varmen.
Når vandet koger, går der ca 10 min. så begynder saften at komme ned i slangen, og så er det vigtigt at du begynder at tappe saften af, hvis der er for meget saft i gryden vil det løbe ned i vandet der koger, og det kan give en dårlig smag.
Det er vigtigt at du husker at sætte klemmen på igen, ellers lukker du trykket ud af gryden og saften vil ikke løbe så hurtigt.
Sørg altid for at gryden med vand ikke løber tør for vand, hvis den gør det vil det lugte meget grimt. For at undgå dette kan du tilføje kogende vand løbende, huske det skal være kogende vand eller stopper processen.
Når det saft der kommer ud af slangen begynder at være mere lys i farven, skal du slukke, for så er der ikke mere saft i frugterne.

Sådan laver du din egne saft

Når saften er lavet i saftkogeren, hælder du alt saften op i en stor gryde og tilsætter resten af de ingredienser til den ønskede saft, og koger op.
Til sidst hæder du saften op på saftflasker, og nyder dit hjemmelavet saft.

Opskrifter

Solbærsaft med citron:
6 dl vand
2 l solbær lavet i din saftkoger
5 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker (pr. liter færdig saft)
Saft af 1 citron
Tag din hjemmelavet saft, lavet i din saftkoger og tilsæt sukker og citron, lad det kog i nogle minutter indtil sukkeret er smeltet, tag gryden af pladen og skum godt af.
Hæld derefter saften på flasker og opbevar dem køligt.