Gode slip-let belægninger

Navnet slip-let belægning er ejet af Eva Solo. Slip-let er en effekt som også er kaldet non-stick, teflon osv. Effekten af slip-let giver en glat overflade til b.la. dine pander som resultere i at din pande nemmere slipper maden og at din mad sjældent brænder på samt har brug for meget lidt eller ingen fedtstof. Keramisk belægning har slip-let effekt, men slipper ikke lige så nemt som teflon belægningens slip-let effekt gør. Slip-let belægninger er skrøbelige og kræver altid en forsigtig opvarmning.

 

Pander til fisk 

Skal du lave fisk vil en pande med teflon belægning være den perfekte pande. Teflon belægningen er nemlig velegnet til lave - middelvarme temperaaturer og kræver intet eller meget lidt fedtstof. Panderne med denne belægning har en god slip-let effekt og du vil opleve at din mad meget sjældent brænder på. Den glatte belægning betyder også at den at nem at din pande er nem at rengøre. Hvis man køber en pande med teflon belægning skal man være opmærksom på at belægning går i stykker ved høje temperaturer og/eller ved brug af stålredskaber. Du kan købe Eva Trio´s Heat Control pande. Heat Control panden fra Eva Trio begrænser selv varmen og skruer derfor ned for varmen hvis du er ved at brænde din pande af. '' Induction Heat Control '' Teknikken fungere kun når panden bruges på induktionskomfur. Panden fungere som almindelig pande ved brug på andre kogepladetyper. 

 

Stegepander til bøffer

Pander med keramisk belægning er optimalt når du skal stege dit kød og ønsker en god skorpe. Panderne med denne belægning kan tåle høje temperaturer helt op til 450 grader, hvilket giver dig mulighed for at stege en bøf og hurtigt lukke den så alt saften bliver i bøffen. Den keramiske belægning gør, at din mad ikke så let brænder på og at der kun er brug for en lille mængde fedtstof. En af de andre fordele ved disse pander er at de kan tåle ovn.
Derudover vil en støbejerns grillpande være optimal. f.eks. har vi Le Cresuet grillpande både med eller uden riller. Den rillede overflade givert indbydende grillstriber på bøffer, laks,rejer, grøntsager osv.
Le Creuset har lavet grillpander med en emalje som er speciallavet til madlavning netop med høje temperaturer og kan også gå i ovnen, hvis man ønsker dette. 

 

Mest solgte pander - Med eller uden belægning?

På Grydeguru er vores mest solgte pande WMF Profi Select Stegepande med nonstick belægning Ø 28cm. Denne pande har en non-stick belægning og er meget solgt, da den passer til de fleste madvarer som kræver en langsom opvarmning, såsom fisk,kylling og æg. Derudover virker panden til alle varmkilder. Køber du en pande med belægning vil du opleve kortere levetid end du vil på en stål eller støbejernspande, men til gengæld får du en helt anden pande at arbejde med. En pande med slip-let effekt giver dig mulighed for ingen fedtstof, sjælendt brændt mad og let brug af din pande. De færreste vil være skuffet over, at lave mad på denne pande, så længe man ikke ødelægger den med for meget varme eller forventer at lave en bøf på panden.