Bestik der tåler opvaskemaskine

De fleste bestik tåler opvaskemaskine, nogen mere end andre. Allervigtigst er dog at du sørger for ikke, at ligge dit bestik for tæt og søger for at din opvaskemaskine er ren og har salt og afspænding i. Der anbefales altid opvask i hånden eller at man vasker sit bestik af inden men tager det i opvaskemaskinen. Vasker man det ikke inden, risikere man at maden bliver siddende hvilket kan resultere i rust. Se vores store udvalg af bestik hos Grydeguru.dk 

 

Matbestik frarådes opvaskemaskine

Mat stål også kaldet satineret stål. Det satinerede stål giver en fin ru overflade som vi næsten ikke kan mærke, men som altså gør at madrester og flyverust kan sætte sig nemmere end det kan på blankt bestik. Du finder bla. flotte matte bestik fra eva solo, Gense, Georg Jensen, Raadvad og flere.

Middagsknive produceres ofte i en anden type stål end resten af bestikket. Det gør man for at gøre skæret skarpt og holdbart.

 

Hvorfor opstår der flyverust i min opvaskemaskine?

Flyevrust opstår, når i forvejen rustne artikler, ikke rustfrie ståltyper eller andre rustfrie ståltyper, sættes i maskinen med det rustfrie bestik. Flyverust er rustpartikler, der sætter sig på bestikket under maskine opvask. Derudover opstår flyverust også hvis der er hul på en trådkurv i opvaskemaskinen, da metallet under plastbelægningen vil begynde at ruste. 
Et godt tip til at forsøge at fjerne flyverust i din opvaskemaskine er at kramme en bold stanniol let sammen og derefter ligge den i bestikkurven og køre et opvaskeprogram. Formålet med det er at stanniolen gerne skulle indfange flyverusten fra bestikket. Har du ekstra meget flyverust kan du køre programmet igen. Undgå osteskærer, æggedelere, stål madkasser og andre ikke rustfrie produkter.

 

Old farmer grillbestik

Old farmer bestikket er kendt for de rustikke trææsker de sendes i. Old Farmer findes i to udgaver der er classic og black. Older farmer bestik classic er brunt og har knivblade af rustfritstål og skafterne er lavet af ægte lakeret ædeltræs, hvilket bestyder at de ikke tåler opvaskemaskine grundet træet. Tager du alligevel dine brune old farmer grillknive i opvaskemasken vil du opleve, at farven falmer og de får en mat og hvid overflade. Vælger du derimod det sorte Old farmer bestik er knivbladet også lavet af rustfrit stål, men skaftet er lavet af hårdt slidestærkt POM som er en plast-art, hvilket gør det muligt, at vaske dem i opvaskemaskine. Bestikket er desginet i 1970 og aktieselskabet blev grundlagt i 1856. Gense er en anerkendt leverandør af bestik som bla. old farmer. Gense går meget op i at kombinerer design og funktion hvilket også kan ses på det flotte grillbestik fra old farm samt at de er Kongelig Hofleverandør.